Cirkus Inspiration!

Under en dag fick designteamet från Barnens IKEA i Älmhult sätta sina cirkuskonster på prov! De dinglade i trapetser, hoppade studsmatta och jonglerade. Besöket hos nycirkusgruppen Cirkus Cirkör väckte många inspirerande idéer som sedan omvandlades till nya lekmöbler.

Produktutvecklare Irene Odd är en av dem som fick chans att vara nycirkusartist. – På Barnens IKEA i Älmhult ville vi göra något för de lite äldre barnen, något som skulle kännas nytt, säger Irene. Därför vände sig designteamet till Cirkus Cirkör som bjuder på uppmärksammade föreställningar, djärv akrobatik och kurser i cirkuskonster för barn och vuxna. – Cirkus Cirkör tror på barn och ungdomars förmåga och på Barnens IKEA delar vi den tron.

Tillbaka i Älmhult började formgivaren Tina Christiansen att översätta teamets upplevelser i produkter. Det var viktigt att produkterna skulle kännas äkta, samtidigt måste materialen vara mjuka och säkra för barn. När de första prototyperna var färdiga bjöds en av akrobaterna från Cirkus Cirkör ner till Älmhult. Han hade många värdefulla synpunkter som bidrog till att göra produkterna ännu mer användarvänliga och autentiska.

– Jag är jättenöjd med resultatet. De här lekmöblerna uppmuntrar många av de fysiska aktiviteter som är så viktiga för barn. Att gunga, jonglera, balansera och krypa är inte bara bra för barns fysiska hälsa utan också för att utveckla motoriken och inlärningsförmågan. Så nu kan föräldrar släppa sina små akrobater lösa, inomhus, säger Irene.

Anna L-B, Livet Hemma redaktionen

IKEA PS 2014 balansbänk 499 kr, design Henrik Preutz.

PLUFSIG gymnastikmatta 299 kr, rekommenderas från 18 mån.

TRÄNING jongleringsset 299 kr, rekommenderas från 6 år.

Senaste inläggen