Bonjour picnic!

Den franska filmstjärnan Brigitte Bardot satte det från början oskyldigt rutiga tyget på kartan under några heta 50-tals somrar på Rivieran. Så med massor av fransk inspiration dukar vi upp sommarens strandpicnic och cafébord med små och stora Bardot-rutor!

En annan samtida, men något svalare, fransk profil var författarinnan Francoise Sagan som 1954 skrev den bästsäljaren “Bonjour tristesse”. Den mytomspunna boken som bidragit till den glamourösa bilden av rivieran handlar om den unga Cecile som tillbringar en sommar i sus och dus med sin far på den franska medelhavskusten. Ett bra boktips så här i semestertider!

Anna L-B, Livet Hemma redaktionen

ikea_bonjour_picnic_inspiration_1

Kan man tänka sig något somrigare än BERTA RUTA storrutig metervara 69 kr/m i 100% garnfärgad bomull, finns även i rött och beige, SMÅNATE kuddfodral 49 kr, finns även i rosa/vitt, bandana i smårutig BERTA RUTA metervara 69 kr/m.

ikea_bonjour_picnic_inspiration_2

Inte Bardot men BERTA RUTA metervara 69 kr/m i 100% garnfärgad bomull, finns även i grå/vit och mörkblå/vit, ARV assiett 19 kr, KALASET espressokopp med fat 99 kr/2 st.

Senaste inläggen