Bloody Mary

Vad ska jag göra av alla mina tomater? Tomater växer så det knakar, även på små balkonger i innerstaden. Ett gott sätt att använda upp alla tomater är att göra sin egen tomatjuice och blanda till världens godaste Bloody Mary.

Supergott till brunchen eller som en svalkande rik drink fullproppad av nyttigheter i skuggan under ett parasoll.

Hanna Meijer, redaktionen Livet Hemma

ikea_bloody_mary_inspiration_1

Recept: Virgin Bloody Mary
1-1 ½ dl tomatjuice av skållade tomater som du mixar.
0,5-1 kryddmått tabasco (berorende på hur hett du vill ha det)
1 tsk worcestersås
1 nypa sellerisalt (finns att köpa i välsorterade livsmedelaffärer), annars går det bra med örtsalt
1 nypa svartpeppar
1 nypa rökt paprika
½-1 tsk finriven pepparrot
½ lime, delad i klyftor

Dekoration:
Selleristjälk, halv tomat, limeklyfta

Tillsätt alla kryddor, tabasco, pepparrot, worchestersås och is upp till 2/3 delar av glaset. Pressa i en klyfta lime och häll på tomatjuice. Rör om ordentligt. Smaka av. Börja hellre med mindre krydda och komplettera efteråt med mer om det behövs. Toppa med en rejäl selleristjälk och en pinne med tomat och lime.

ikea_bloody_mary_inspiration_2

Virgin Bloody Mary i FRASERA glas, 19 kr/st.

Fotograf: Ragnar Ómarsson
Stylist: Victoria Nordström

Senaste inläggen