Blomstrande påsk

Minna Mercke Schmidt föll pladask för naturen när hon flyttade ut på landet. Nu gör hon vackra dukningar och blomsterdekorationer med det hon hittar under sina strövtåg i skogen. För Livet Hemma kommer hon snart visa hur man påskdekorerar med sina vårfynd.  

Hej Minna! Hur dekorerar du till påsk?
– Allt handlar om materialval. Jag har tre påskfavoriter: lökväxter, vaktelägg och prickiga fjädrar från pärlhöns. Jag brukar också blåsa ut några vanliga ägg och dekorera dem. Jag är inte så förtjust i färgade fjädrar, men vi har barn så jag är flexibel och gör rum för dem också. 

Har du några tips för dem som vill inreda med blomster?
– Man måste göra det enkelt för sig. Plocka fina kvistar och kottar när man ändå är ute och går med hunden. Om man bor i stan så klipps det hejvilt i parkerna nu på våren.  Det handlar bara om att se sin omgivning med nya ögon. Torra kvistar kan bli jättevackert i en vas hemma. 

Hur uppdaterar du ditt eget hem?
– Jag älskar kransar, det har blivit lite av mitt signum. Om man har en krans på sin dörr sätter man tonen redan i entrén. Alla behöver inte ha en krans, välj en dekoration som passar dig. Det viktiga är att den speglar resten av inredningen. En krans kan se ut hur man vill, vara romantisk eller stilren. 

Har du alltid varit intresserad av växter?
– Egentligen började det inte förrän vi flyttade ut på landet för sex år sedan. Jag använde sådant jag hittade i skogen när jag dukade för stora middagar, och efter ett tag började jag fotografera mina dukningar för att bevara dem. Sedan kom bloggen och så småningom min bok. Jag vill inspirera andra att använda naturen året om. 

Fakta

Namn: Minna Mercke Schmidt

Bor: Hus på landet i Skåne.

Yrke: Arbetar heltid som fotograferande blomsterstylist, gör dukningar och blomsterarrangemang. Har gett ut boken boken ”Blomstrande idéer” och bloggar på blomsterverkstad.blogspot.com. Har en bakgrund inom reklambranschen. 

Favorit: Dörrkransen, som sätter tonen direkt. Snittblommor i all ära, men mest intresserad av naturmaterial som hon hittar i skogen och i sin trädgård.

Senaste inläggen