Black velvet

Inredningstrenden med störst genomslag denna höst är sammet, sammet och mer sammet! Det är den tunga lyxiga känslan som tilltalar oss i kombination med en längtan efter mättade färger som ockra, rost, grönt och svart.

Sammet är ett material som tar för sig, och som fungerar precis överallt. SANELA i bomullsammet är en serie som funnits med länge, men som i höst fått ett tillskott av nya färger på kuddfodral och gardiner. Ett tips på en mjuk julklapp är det vackra quiltade överkastet PENNINGBLAD i bomullsammet, som kommer i en egen tygpåse.

Se mer av PENNINGBLAD här.

Vi bad inredningsstylisten Camilla Krishnaswamy, med ett personligt öga för textil och färg, att tolka ut sammetstrenden. – Jag tycker alltid att det är spännande att jobba med kontraster och samspel mellan material. Den skimrande och sinnliga sammeten mot det råa slitna ger ett spännande uttryck. En ensam svart STOCKHOLM fåtölj som drar blickarna till sig i ljuset från fönstret eller en mjukt fallande sammetsgardin som självklar och tidlös fond till ett stilleben.

Anna Lenskog Belfrage, Livet Hemma redaktionen

ikea_med_kansla_for_sammet_inspiration_1

STOCKHOLM fåtölj med hög rygg 3 495 kr/st klädd med Sandbacka svart sammet, SANELA kuddfodral 49 kr/st i bomullsammet finns i sju mjuka färgtoner, AINA metervara 89 kr/m i linne.

ikea_med_kansla_for_sammet_inspiration_2

PENNINGBLAD överkast med 2 kuddfodral 995 kr i bomullsammet, GURLI svart kuddfodral 29 kr, AINA metervara 89 kr/m i linne, här infärgat, SOCKERÄRT vas 129 kr, ÅTGÅNG vas 79kr/st och ÅTGÅNG vas 99 kr.

ikea_med_kansla_for_sammet_inspiration_3

SANELA gardiner 1 par grå 499 kr Nyhet! RANARP arbetslampa svart 399 kr, OKÄND låda 79 kr, ÅTGÅNG vas 79kr och ÅTGÅNG vas 99 kr, Nyhet! CYLINDER vas/skål set om 3 flerfärgad 199 kr/3 st, Nyhet! TOPPIG lykta för blockljus 199 kr/st.

Foto: Idha Lindhag
Stylist: Camilla Krishnaswamy

Senaste inläggen