Bjud på tjusigt dessertbord

Holy Sweet är Linda Nielsen Wermeling och Christina Kokkalis som träffades på konditorutbildningen och bestämde sig för att gå sin egen väg. Idag bakar de exklusiva cupcakes, macarons och tårtor i våningar till bröllop och andra stora fester.

Här bjuder de oss på kalas med deckartema i en söt liten lägenhet på Södermalm i Stockholm.

— Utgå gärna från ett tema när du bjuder på kalas, säger Christina Kokkalis. Och se till att du inte behöver fixa något under själva festen så att du bara kan njuta!

Holy Sweet inspireras av amerikanska traditioner och gör bakverk som vi hittills inte sett så mycket av i Sverige. Stilen är kvinnlig, vintage och glamourös. Det ska synas att det är gjort för hand och att det har tagit tid.

— Vår specialare är dessertbord med massa olika grejer. Det ser så himla häftigt ut och är en av de största trenderna just nu, säger Linda Nielsen Wermeling.

Dessertbord är något du kan göra hemma och det behöver inte vara så avancerat, tipsar Linda. Skär kladdkakan i kvadrater och sätt i en vimpel! Och duka med uppläggningsfat i olika nivåer. Dekorera gärna bakverken med färska blommor, det gör så mycket.

— Fyll gärna ut med en vacker skål med godis på bordet och gör små skyltar som berättar vad det är för något, säger Christina.

Det allra viktigaste när du ska baka är att följa receptet. Läs det flera gånger innan du börjar, uppmanar Linda. Alla ingredienser ska vara rumstempererade, för kalla ägg ger en platt kaka. Och om du vill börja baka i den högre skolan är en bakmaskin och en digital våg oumbärligt. Vill du testa amerikanska recept ska du absolut skaffa ett cup-mått för att få rätt mängd, tycker Linda.

— Och glöm inte att ha roligt! Sätt på skön musik och börja baka, säger Christina. Låt det märkas att du har lagt ner tid och tanke innan festen. Att du bryr dig om dina gäster.

Ta en titt på Holy Sweets blogg holysweet.blogspot.com för fler kak- och tårtideér!

www.holysweet.se

Imorgon tipsar Linda och Christina om hur du enkelt fixar festen före festen!

IKEA 365+ Uppläggningsfat, 149 kr
DELIKAT Tårtspade, 69 kr
ALVINE SPETS Gardinpar, 99 kr
ARV BRÖLLOP Tårtfat med lock, 189 kr
BAROMETER Arbetslampa, 399 kr
LANNI Stol, 499 kr
MAJBY Karmstol, 649 kr
EKTORP Svankkudde, 199 kr
BLOMMIG Vas, 25 kr
ARV BRÖLLOP Serveringsfat, 69 kr/2 st

Foto: Patric Johansson

holy_sweet_01aholy_sweet_01bholy_sweet_01choly_sweet_01dlagg_holy_sweet_1

Senaste inläggen