Bacon n’ eggs

En krispig sallad med stekt sidfläsk och pocherat ägg är en ljuvlig lätt lunch en lat söndag. Pochera ägget lagom så att gulan är lös och blir en del av dressingen.

Lite syra och hetta i vinaigretten är gott till och vi gör en klassisk senapsdressing till salladen. Servera gärna ett gott bröd till och njut.

Spenatsallad med fläsk och pocherat ägg (4 port)

Till salladen
4 ägg
1 krm vitvinsvinäger
1 knippe grön sparris
8 skivor fläsk eller rökt fläsk
100 g färsk babyspenat

Koka upp lättsaltat vatten och tillsätt vinäger. Knäck äggen i en kaffekopp ett åt gången. Låt ägget glida ner i vattnet och låt det sjuda i ett par minuter. Lyft upp ägget och lägg det i en skål med iskallt vatten. Fortsätt tills alla ägg är klara. Koka sparrisen i lättsaltat vatten och koka dem ett par minuter. Häll av vattnet. Skär fläsket i bitar och stek det. Lägg upp allt i djupa tallrikar eller på ett stort fat. Servera med dijondressing.

Dijondressing
2 msk dijonssenap
1 ½ msk vitvinsvinäger
1 msk strösocker
4 msk neutral olja
½ krm salt

Vispa ihop senap, vinäger och socker. Droppa i oljan lite i taget under kraftig vispning. Tillsätt salt och ev några droppar vatten.


Hanna Meijer, redaktionen Livet Hemma

ikea_bacon_n_eggs_inspiration

ENIGT serie tallrikar, skålar och assietter, 25-35 kr/st, VANOR skål mönstrad, grön 39 kr, STOCKHOLM salladsbestick 2 delar, 89 kr.

Fotograf: Susanna Blåvarg
Matstylist: Elisabeth Johansson

Senaste inläggen