Affischering tillåten!

Om du vill pynta en vägg som känns svår och tråkig att göra något med, så är det här en utmärkt och lagom knasig idé. En del av er kanske har samlingar med fina affischer, gamla tapetrullar och bilder som kan bli ett tidsdokument direkt på väggen i tamburen.

I vissa kulturer är det helt oacceptabelt att rita direkt på väggen eller ens sätta upp något med tejp. Men använder man tapetlim istället så blir det helt klart ett mycket mer sofistikerat uttryck.

Maria L, Livet Hemma redaktionen

Tapetlim och en herrans massa affischer och bilder blir en fin fondvägg. HÖJDARE korg, natur 149 kr, BJURSTA bänk 799 kr, TÅNUM matta, slätvävd 59 kr, SILVÅKRA tavla, kvinna, 199 kr, TRILLING bild, set om 3, städer, 129 kr.

Gör så här: Lägg ut alla bilder som du vill ha på väggen – på golvet. Flytta runt tills du är nöjd. Tänk enligt principen stort möter smått, ljust möter mörkt. Då brukar det bli ganska bra till slut. Sen är det bara att pensla på tapetlim med en bred pensel på varje affisch och få upp det på väggen. Men se till att det blir rakt – använd vattenpass eller ögonmåttet på en kompis. Låt bilderna gå lite omlott ibland – eller inte. Du bestämmer!

Foto: Ragnar Ómarsson

Senaste inläggen