3, 2, 1… Gott nytt år!

Innan vi ringer in det nya året och tittar på fyrverkerierna är det dags att duka upp till en lyxig nyårssupé för två. Inget känns väl lika lyxigt som att starta en kväll med ostron och champagne.

Med ett gott bröd till, och mitt favorittillbehör schalottenlöksvinegrett, behövs inte så mycket mer för succé – förutom en vacker dukning förstås. Att lägga lite extra omsorg och duka vackert är precis lika viktigt som att maten smakar bra tycker jag. En mjuk linneduk blir en fin kontrast mot allt glas och porslin. Att blanda nya och gamla bestick och glas är också ett sätt att göra dukning lite extra personligt. Korka upp bubblorna och låt festen börja!

Josefin Hååg, 20 kvadrat för Livet Hemma

Att duka ton i ton med maten bildar en vacker helhet, här på tallrik och assiett ur serien DINERA. Besticken BEHAGFULL 349 kr/24 delar, glänser fint på nyårsbordet. Vattenglas STOCKHOLM 49 kr/2 st. Duk och servetter tillverkas själv av AINA linnetyg, 89 kr/m.

DINERA tallrik 19 kr/st och assiett 15 kr/st. BEHAGFULL bestick 349 kr/24 delar. Små placeringskort är fina att ha även om man bara är två till bords.

Foto: Emily Laye

Senaste inläggen